joi, 20 mai 2010

Margine de ciocolata


Pentru margine, indicatiile specialistului gasiti aici iar eu am facut asa :
am topit o ciocolata pe baie de abur , am taiat doua bucati de hartie de copt , le-am acoperit cu ciocolata folosind o pensula lata si le-am dat in frigider pana s-au intarit putin, dar nu prea tare pentru ca este posibil sa se fisureze cand o veti pune pe tort, iar daca este prea moale se va deforma.
Am aplicat-o pe marginea tortului si am mai dat la frigider pentru cateva minute
Dupa care am desfacut hartia. Trebuie sa se desprinda usor.
Apoi am facut acelasi lucru cu a doua jumatate.Partile de imbinare ale foilor de ciocolata le lipiti cu putin ganache .

Modelul de pe ciocolata imi place sa il fac cu ganache alb, dar merge si cu frisca.








3 comentarii:

  1. Superbe torturi... Multumim de explicatii!

    RăspundețiȘtergere
  2. o sa incerc sa aplic margine de cioco la un tort pe care trebuie sa-l fac pe duminica ..dar te rog sa-mi spui cate straturi de cioco ai dat pe o fasie?

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu dau un singur strat de ciocolata, apoi ridic hartia in dreptul luminii si acolo unde mi se pare ca este prea subtire, mai pensulez o data .
    Dupa aplicarea benzii cu ciocolata, lasi la frigider vreo 15 minute si apoi hartia se desprinde foarte usor.

    RăspundețiȘtergere